Ovaj proizvod ima manju kiselost od Aceto Balsamico IGP jer je, u našem slučaju, pravljen isključivo od ukiseljenog kuvanog grožđanog mušta koji odležava u buradima različitog drveta, gde svako drvo daje proizvodu tipičnu aromu.
Ovaj proizvod je najsličniji Aceto Balsamico Tradizionale DOP, sa tim da ne potpada pod DOP regulativu.
100% prirodan proizvod bez dodataka boje i konzervansa.
Broj buradi na etiketi označava godine starosti, tj. u koliko je različitih buradi proizvod bio.
Primena: Pregiato 10 botti (10 godina odležavanja) – idealan za pirinač, kuvano i grilovano povrće, krompir, lososa, picu, kuvano i grilovano meso, kavijar, sir, voćne salate
Ovaj proizvod pravi se od kuvanog mušta belog grožđa i vinskog sirćeta.
Period odležavanja u buretu je od 3 do 5 godina. Ima voćnu aromu i slatkoću belog grožđa.
Primena: idealan za aperitive, salate, sosove, ribu, belo meso, grilovano i sveže povrće.
Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, belo meso, tartar, ribu i morske plodove, krompir, picu, umake.
Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, belo meso, karpaćo, tartar od tune, ribu, školjke, pečurke, fondu, soseve i umake.
Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, svinjski i goveđi odrezak, pirinač, krompir, pečurke, supu sa nudlama, čorbe, umake.
Idealan za salate, sirovo i bareno povrće, belo meso, mariniranu ribu, morske plodove, supe, slatko gorke sosove, krompir salatu, voćnu salatu, koktele.
Saba, takođe poznata kao sapa, vin cotto ili most cotto je italijanski sirup dobijen redukcijom mušta od grožđa. Izgleda kao balzamiko i ima sličan ukus, ali nije odležao u buretu. Karakteriše ga upečatljiva nota karamele.